fbpx

Grad Tuzla od jučer sa toplim radijatorima

2 min. za čitanje

Iz Centralnog grijanja Tuzla obavijestili su sve korisnike da su u završnim pripremama za sezonu grijanja 2019/2020. Vrelovodni sistem je ispitan u cjelosti i spremni za početak sezone grijanja.

Tehnološka proba će početi 2. oktobra i toplina će se osjetiti u prvim objektima u poslijepodnevnim satima.

Dijelovi grada Tuzla će se zagrijavati po proceduri tehnološke probe sistema daljinskog grijanja.

Bit će pokrenuta cirkulacija mrežne vode kroz magistralni vrelovod i dio vrelovodne i toplovodne mreže te toplinske podstanice. U narednih nekoliko dana vršiti će se provjera režima u toplom stanju i svi objekti u kojima su ispravne instalacije centralnog grijanja će biti testirani u toplom stanju. 

U saradnji sa upraviteljima u gradu Tuzla instalacije centralnog grijanja u objektima kolektivnog stanovanja u tehnološkoj probi bit će definitivno ispitane i u toplom stanju.

Također obavještavaju korisnike da predstavnici Centralnog grijanja Tuzla prate službene podatke o vanjskim temperaturama za Grad Tuzla u 21:00 i kada se ispune uslovi za početak sezone grijanja definisani članom 24. „Opštih uslova za priključenje na sistem daljinskog grijanja i isporuku toplinske energije“ za Grad Tuzla bit će proglašen i zvanični početak sezone grijanja.

Podsjećamo da je, prema Zakonu o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrada TK, obaveza predstavnika etažnih vlasnika i svih etažnih vlasnika u saradnji sa upraviteljem zgrada održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, saopćeno je iz ovog preduzeća.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Znaci delic edo zv.bundoglavi ce se ugrijati danas. Aferim.

Ta ti je dobra