fbpx

Grad Tuzla izvodi završne radove na gradnji novih izvorišta vode

2 min. za čitanje

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović jučer je obišao završne radove na gradnji četiri nova bunara u Sprečkom polju, sa kojima grad Tuzla dobija nova izvorišta vode.

Na lokaciji Sprečkog polja kod Živinica završeni su radovi na četiri nova bunara sa kojim će grad Tuzla dobiti nova izvorišta.

“Ovdje smo gdje su četiri bunara u Sprečkom polju, što je jedan od elemenata projekta, a drugi od elemenata projekta je izvor u Stuparima, treći je cjevovod dug trideset kilometara Stupari-Tuzla, koji je 1909. godište, a možete zamisliti koje će to biti uštede kada se on zamijeni. Uporedo se vrše i zamjene starih cijevi širom grada. Govorimo o zdravom i sigurnom vodosnabdijevanju, najmanje do 2035. godine. Bunari su završeni, mašine rade, radovi su u toku, a mi ćemo obići i druga gradilišta i ulazimo u realizaciju onoga o čemu smo maštali, da se Tuzli nikada i nikako ne ponove redukcije vode”, kazao je gradonačelnik Imamović.

Tuzla je jedan od rijetkih gradova koji izdvaja veliki dio sredstava za rješavanje problema vodosnabdijevanja, te je za ovu namjenu osigurano 25 miliona KM, od čega su 50% grant sredstva obezbijeđena kroz projekat Dugoročno vodosnabdijevanje i zbrinjavanje otpadnih voda u Bosni i Hercegovini, koji finansira Vlada Švicarske konfederacije, putem Državnog sekretarijata za ekonomske poslove i Njemačke kreditne banke za obnovu.

Cilj projekta je obezbjeđenje dugoročnog vodosnabdijevanja i zbrinjavanja otpadnih voda, uz kvalitetnu opskrbu pitkom vodom stanovnika Tuzle do 2035. godine.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Do 2035 i Lukavac ce biti Tuzla

I kod nas ce biti nova pumpa USKORO, doduse ne za pitku vodu ali eto. Nije Tuzla daleko, ici cemo po cistu vodu kod njih.

Like?

“Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović jučer je obišao završne radove na gradnji četiri nova bunara u Sprečkom polju, sa kojima grad Tuzla dobija nova izvorišta vode.”
Tako to rade licnosti i politicari koji imaju znanje i kvalitet.A dobro znamo Ko i kako “radi” ovdje.Ovaj Vam.
Zato nejmamo ni vode, ni zrak, niti bilo kakvog napretka, nego magle,dumine i lafine za izvoz.
Biva, opucaj selfi i pici dalje-“nacelnice”.