fbpx

„Genocid u Srebrenici u pravosnažnim presudama“ autora Ibrahima Bećirovića

1 min. za čitanje

Udruženje Pokret “Majke enklava Srebrenice i Žepe” i Centar za kulturu Lukavac, 30. juna u 18:00 sati organizuju promociju knjige „Genocid u Srebrenici u pravosnažnim presudama“, autora Ibrahima Bećirovića.

Autor knjige Ibrahim Bećirović preživio je genocid u Srebrenici, a ovim djelom, kroz sudske presude, donosi hronologiju događaja u operaciji “Krivaja -95”. Podatke o sudskim procesima protiv optuženih za genocid prikupljao je više od dvije decenije, a posljednjih nekoliko godina objedinjavao ih je u svojoj prvoj knjizi.

Knjiga „Genocid u Srebrenici u pravosnažnim presudama“ štampana je prošle godine, a sadrži detaljne, precizne i nedvojbene dokaze o genocidu koje je prikupio i analizirao Međunarodni sud za bivšu Jugoslaviju.

O značaju knjige, uz autora, govorit će i promotori: prof. dr. Mirsad Kunić i prof. Mihad Sakić, dok će moderator promocije biti Hasan Hasanović.

Promocija će biti upriličena 30. juna 2023. godine, s početkom u 18:00 sati, u Multimedijalnoj sali Centra za kulturu Lukavac.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments