fbpx

Federalna sanitarna inspekcija zabranila uvoz napitka Prime

1 min. za čitanje

Federalna sanitarna inspekcija je danas u Rajlovcu, Mjestu carinjenja, zbog neispunjavanja uvjeta za uvoz, zabranila uvoz pošiljke 1.596 komada napitka Prime Ice Pop Hydration porijeklom iz Velike Britanije.

Naime, u postupku inspekcijskog nadzora nad uvozom životnih namirnica i hrane čije se carinjenje vrši na MC Rajlovac – Sarajevo, uzeti su uzorci kontrolisanog proizvoda čijom je laboratorijskom analizom utvrđeno da sadržaj proizvoda ne odgovara informacijama koje su date krajnjem potrošaču, uključujući podatke na deklaraciji i informacije u vezi s izbjegavanjem komzumiranja specifičnih sastojaka koji štetno djeluju na zdravlje ljudi.

“Nadalje, utvrđeno je da je uzorak nepotpuno i nepropisno deklarisan, što je u suprotnosti s članom 6. Zakona o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opće upotrebe (‘Službeni list SFRJ’, broj: 53/1991), navode iz federalne inspekcije.

Zbog toga je uvoz kontrolisane pošiljke zabranjen, te je naređeno njeno vraćanje pošiljaocu, odnosno uništavanje na propisan način u slučaju da povrat nije moguć.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments