fbpx

Fahrudin Skopljak novi predsjednik Kantonalnog odbora SDA TK

2 min. za čitanje

Večeras je u Plavoj sali BKC-a u Tuzli održana Izborna skupština Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije TK, na kojoj je za predsjednika izabran Fahrudin Skopljak, kandidat iz OO SDA Lukavac.

Fahrudin Skopljak izabran je za novog predsjednika Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona. Njemu je povjerenje dalo 70 delegata na Skupštini KO SDA, održanoj večeras u tuzlanskom BKC-u, dok je njegov protukandidat Bego Gutić, dobio povjerenje 24 delegata.

Dobio sam podršku 70 delagata i to me obavezuje da uvedemo više odgovornosti u posao koji radimo. Moramo se baviti stvarnim problemima građana, a SDA kao vodeća stranka u TK, neko ko predvodi Vladu TK, mora donositi zaključke o svim najvažnijim problemima” – rekao je Skopljak.

Čekaju nas Općinski izbori, dodaje, i trebamo biti na usluzi našim općinskim i gradskim odborima da dobijemo što veći broj načelnika. Sasvim sigurno ćemo više biti među narodom da bi vratili poljuljanu vjeru u politiku. SDA mora biti poput velike rijeke, zbog ove države. U SDA ima svega, mi smo svjesni da ima ljudi kojima tu nije mjesto, međutim moramo okupljati ljude. Stavit ćemo se naraspolaganje našim kolegama u Podrinju, sve ćemo učiniti da vratimo potziciju načelnika u Srebrenici, zbog svega što se dešavalo” – rekao je Skopljak.

Inače, Skopljak je ratni vojni invalid iz Lukavca, diplomirani je ekonomista, a u vladi premijera Bege Gutića bio je ministar za boračka pitanja.

Fahrudin Skopljak je od osnivanja član SDA, a trenutno je zastupnik u Skupštini TK i delegat Doma naroda FBiH.

SDA u TK ima 13 lokalnih organizacija, a kako smo već i prije pisali, najveće izglede da postane predsjednik KO SDA TK imao je upravo Fahrudina Skopljak, zastupnik u Skupštini TK i Domu naroda FBiH.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Hajde ako Bog da da se i Tiguan zamjeni

Jbt li vam ulemuuu cijelu, rastjerali ste narod vama to i godiiiiii, mene necete jbt li vam….sve varalica do varalice, samo mrtvi glasaju za vas

Mirannnnnn delicevac mirannnnnn

Ne moze tebe bog otjerat, kad si na drzavnim jaslama, Hamoo…