fbpx

Edin Delić koptiran u Predsjedništvo SPD-a BiH

1 min. za čitanje

U Sarajevu je,  20.09.2019. godine, održana 3. redovna sjednica Predsjedništva Pokreta socijalne pravde i demokracije (SPD-a).

Predsjedništvo SPD-a je upoznato sa formiranjem i aktivnostima političke partije Socijaldemokrati BH koja je programski opredjeljena za objedinjavanje ljevise u BiH.

Na sjednici je donesena Odluka o kooptiranju novih članova u Predsjedništvo  SPD BiH iz stranke Socijaldemokrati BH. To su:

Enver Bijedić,Edin Delić, Žarko Vujović, Tomo Vidović i Nedžad Šećić

Članovi Predsjedništva SPD su razmatrali nacrt  Sporazuma o principima objedinjavanja stranaka i zaključili da se usaglašen Sporazum unutar stranaka razmotri na narednoj sjednici Predsjedništva SPD-a.

Članovi političkih organizacija koje učestvuju u radu SPD izrazili su jedinstven stav o potrebi objedinjavanja ljevice u BiH i formiraja jedinstve političke organizacije na principima i modelu koji će biti dogovoren. S tim ciljem Demokratska fronta, Građanski savjet i Socijal-demokrati BiH otvorit će razgovore na lokalnom nivou o oblicima saradnje i zajedničkog nastupa na narednim lokalnim izborima.

Razmatrajući aktuelnu političku situaciju u BiH Predsjedništvo SPD-a daje punu podršku predsjedavajućem Predsjedništva Željku Komšiću i njegovim aktivnostima na afirmaciji građanskog i demokratskog karaktera države.

Predsjedništvo SPD-a smatra da je put BiH u euroatlanske integracije prioritet i da na tom putu ne treba praviti neprincipijelne kompromise.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Jadna stranka gdje se ovom da da odlučuje! Slika i prilika BH političke scene, dajte vlasti da se nakra*emo!

Bolje bi bilo da je abortiran…

Srebrenko Galamdzija i El Dumo su par koji obecava.Ali nista ne ispuni, osim svoje sujete…

Sto vise “demokratskih” stranaka, sve manje demokracije…

Broj načelnika koji imaju DF-SPD-GS-sd =1
Načelnici SDP=7