fbpx

Drugo polugodište u školama na području TK počinje 29. januara

3 min. za čitanje

Nastava u drugom polugodištu školske 2020/2021. godine u  školama na području TK počinje 29. januara. Izuzetak je Katolički školski centar gdje je nastava počela danas. Nastava će se izvoditi po preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva s ciljem suzbijanja zaraze COVID-om 19, te u skladu sa Odlukama o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama, koje je izdalo Minstarstvo obrazovanja i nauke TK.

Nastava u drugom polugodištu u školama na području Tuzlanskog kantona počinje 29. januara. Prema riječima Elmira  Tukića, nastava u školama na području TK će biti organizirana u dvije grupe u odjeljenjima koja broje 16 i više učenika.

Organizacija nastave kada je u pitanju podjela učenika u grupe ostaje kao i prošle godine. Odjeljenja koja imaju 16 i više učenika svakako se dijele u grupe. Od 1. do 4. razreda te grupe idu svaki dan u školu, njihov odgojno-obrazovni rad traje maksimalno do 120 minuta. Kada su u pitanju učenici od 5. do 9. razreda i učenici srednje škole zapravo i oni se dijele u grupe, stim što u koliko su podijeljeni u grupe pohađaju nastavu jednu sedmicu a drugu sedmicu su kući i nastavnici su dužni da iz realiziranog nastavnog gradiva tim učenicima koji su kući zadaju zadaću.

Za razliku od ostalih školskih ustanova gdje nastava počinje u petak,  u Katoličkom školskom centru učenici su se danas vratili u školske klupe.

Morali smo početi polugodište po istim onim  pravilima i uputama kako smo išli i cijelo prvo i mislim da smo ga na uspiješan način i  završili. Učenici su svi tu i sami ste rekli da poštujemo epidemiološke mjere, i nadamo se da će barem ovako i ostati jer na našim roditeljskim sastancima i povratne informacije koje smo dobivali od roditelja, sve idu u tom smjeru da je bolja i ovakva nastava znači podijeljena u skupine,skraćeni sati nego čisto online nastava rekla je Žana Altumbabić direkotrica OŠ Sveti Franjo.

Kada su u pitanju konkursne procedure za prijem uposlenika u osnovne i srednje škole na području Tuzlanskog kantona, Tukić ističe da se privode kraju, te da će konačne rang liste škole objaviti  27. januara.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments