fbpx

Delegacija Vlade TK posjetila proizvodne pogone u Lukavcu

2 min. za čitanje

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetila je i proizvodne pogone jedne od kompanija u Lukavcu, u cilju osluškivanja potreba privrednika te kreiranja konačne strategije privrednog razvoja kantona. Predstavljen je i Program podrške razvoja TK vrijedan tri miliona i 600 hiljada KM.

Svaku priliku koristimo da se sretnemo sa privrednicima, razgovaramo te saznamo na koji način Vlada TK može pomoći privrednicima da se dodatno razvijaju, kaže premijer TK Irfan Halilagić.

  • Ukazali smo na činjenicu da je Grad Lukavac privredno potentan i dominantno izvozno orijentisan. Jedna od tih je i ova koju smo danas obišli kako bismo se uvjerili u kapacitete i potencijale i gdje možemo iz prve ruke čuti potrebe naših privrednika – dodaje Halilagić.

Ove godine za program podrške razvoju Tuzlanskog kantona, bit će izdvojena 3 miliona i 600 hiljada KM. Privrednici će imati priliku da ulože u nabavku nove opreme i alata.

  • Na taj način će moći mikro, mala i srednja preduzeća podnijeti zahtjev za iznose kako ćemo mi u smjenicama definisati kako bi mogli da pomognemo našu privredu. Smatram da je taj iznos simboličan shodno veličini i značaju kako za Federaciju, tako i za BiH – ističe Edin Duraković, ministar privrede TK.

Problemi privrednika i u Lukavcu isti kao i BiH. Ipak, lakše je kada znaju da se njihov rad poštuje.

  • Sama posjeta na psihološkom planu znači meni i daje mi satisfakciju kao i mojim zaposlenim, kada vidimo da nismo sami – naglašava Enes Memić, privrednik.

Vlada TK je pola milona KM izdvojila i za kreditne linije. Cilj je da se u narednom periodu sistemski pomogne prirednicima u vidu stalnih javnih poziva koji će dodatno jačati privredne potencijale TK.

Prenosi portal rtvtk.ba

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments