Danas se u Lukavcu održavaju “Plazma sportske igre mladih”

2 min. za čitanje

Takmičenja 11. Plazma Sportskih igara mladih u Lukavcu će se održati danas sa početkom u 08:00h u Gradskoj dvorani, a riječ je o nogometnim takmičenjima. Nastavak druženja u Lukavcu bit će uz odbojku na pijesku na Jezeru Modrac.

Polufinalno takmičenje Plazma Sportskih igara mladih u Tuzlu će se održati 01.07.2021. godine sa početkom u 09:00h na pomoćnom terenu stadiona Tušanj, dok će se na košarkaškim terenima „Telex“ sa početkom od 10:00h odigravati košarkaški mečevi.  U Tuzli će se okupiti dječaci i djevojčice pobjednici iz Lukavca, Banovića, Tuzle, Srebrenika, Gradačca, Gračanice i Živinica te se boriti za titulu najboljih u regiji i plasman na Veliko finalno takmičenje Igara u Sarajevu. Nakon završetka polufinalnih takmičenja slijedi Veliko finalno takmičenje Igara u Sarajevu koje će se održati od 06.07.- 08.07.2021. godine.

Pokrovitelj 11. Plazma Sportskih igara mladih u Tuzlanskom kantonu je Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, a takmičenja se održavaju u saradnji sa Sportskim savezom Tuzlanskog kantona. Specijalni partner ovogodišnjih Igara je Olimpijski komitet BiH, a bitno je naglasiti da se dva takmičenja, kao i prethodne godine, održavaju uz pridržavanje svih epidemioloških mjera kao i uz dozvole svih nadležnih institucija.

Igre uz finansijsku podršku USAID-a, nastavile su realizirati projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar