Danas počinje zimsko godišnje doba: Donosimo prognozu za naredne dane

2 min. za čitanje

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni.

Danas je prvi dan zime kada nastupa najkraći dan u godini, a noć najduža.

Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će u većem dijelu zemlje biti oblačno. Lokalno u Bosni može pasti veoma malo kiše. U Bosni po kotlinama će biti i dugotrajne magle. Djelomično vedro na jugu zemlje. 

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, a na jugu zemlje do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni.

Za utorak je prognozirano pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni će biti i magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, a na jugu zemlje do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U srijedu se prognozira umjerena naoblaka. Po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, a na jugu zemlje do 7. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stepeni.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments