fbpx

Cijene naftnih derivata u porastu

2 min. za čitanje

Cijena sirove nafte kontinuirano raste proteklih tjedana u svijetu, a taj rast prate i trgovci naftnim derivatima u maloprodaji.

Tako je na benzinskim crpkama u FBiH prosječna cijena premium bezolovnog benzina 95 – BMB 95 na jučerašnji dan iznosila 2,71 KM po litri, a prosječna cijena dizela 2,74 KM po litri.

Prema podacima Federalnog ministarstva trgovine, u odnosu na prethodni mjesec prosječna cijena bezolovnog benzina – BMB 95 viša je za 5,04 posto, dok je u istom razdoblju dizel pokupio čak 9,6 posto.

Što se tiče usporedbe s kolovozom 2022. godine, ovoga ljeta cijene goriva ipak su niže.

Na dan 17. kolovoza 2023. godine bezolovni benzin jeftiniji je za 9,06 posto u odnosu na prosječne cijene u kolovozu 2022. godine. Dizel je u istom razdoblju pojeftinio za 14,91 posto.

z Federalnog ministarstva trgovine napominju kako cijene goriva variraju ovisno o trgovcu, a potrošači pozivaju da se putem mobilnih aplikacija Federalnog ministarstva trgovine FMT FBIH oil info informiraju o najpovoljnijim cijenama.

Za Android uređaje mobilna aplikacija dostupna je na platformi Google Play Store, a za Apple mobilne uređaje iPHONE i iPAD na App Store servisu. Također, aplikaciju je moguće preuzeti i putem linka ili skeniranjem QR koda koji su postavljeni na web stranici Federalnog ministarstva trgovine www.fmt.gov.ba .

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments