Čestitka premijera Irfana Halilagića povodom Dana policije TK

1 min. za čitanje

U povodu 22. maja – Dana policije Tuzlanskog kantona premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić uputio javnu čestitku u kojoj stoji:

„Svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona upućujem iskrene čestitke u povodu 22. maja – Dana policije Tuzlanskog kantona. Ovaj Dan obilježavamo u svjetlu izuzetnih rezultata koje postiže policija našeg kantona, pred kojom su svakodnevno zadaće koje zahtijevaju iznad svega odgovornost i profesionalnost.
Svojim rezultatima policija Tuzlanskog kantona pokazala je i dokazala svoju sposobnost da održi javni red i sigurnost svih građana. Ukupan stepen otkrivenosti krivičnih djela viši od 70% je podatak kojim se ne mogu pohvaliti niti mnogo imućnije, opremljenije i modernije države. I na takvom rezultatu danas Vam danas želim čestitati.
Uz čestitke, svim pripadnicima policije upućujem i poziv da, sa istim elanom i entuzijazmom nastave čestito, nezavisno i nepristrano raditi svoj posao i u budućnosti.
Ovom prilikom ne smijemo zaboraviti žrtve i zasluge branitelja, među kojima je i velik broj policajaca. Stoga ovu priliku koristim i da svim porodicama poginulih pripadnika policije čestitam današnji praznik.“

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar