fbpx

BIHAMK – Zbog povećanog broja djece na ulicama vozači se mole na dodatni oprez

2 min. za čitanje

U zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni, zbog kiše koja povremeno pada, vozi se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. U ostalim područjima za sada je suho i saobraća se uz umjerenu frekvenciju vozila. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno u gradskim zonama. Vozače savjetujemo da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova u tri termina će doći do obustave saobraćaja: od 10 do 11 sati, od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U toku su radovi na vijaduktima Klopče i Klopačke stijene na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever. Na mjestima izvođenja radova saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Tarčin-Konjic zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina, u noćnim satima (od 22 do 06 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno, bez zastoja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

S obzirom da za većinu učenika danas počinje nova školska godina, molimo vozače da, zbog povećanog broja djece na ulicama, budu maksimalno oprezni, posebno u blizini škola. Školarcima želimo sretnu i uspješnu školsku godinu, budite pažljivi prilikom dolaska i odlaska iz škole. 

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments