fbpx

BIHAMK – Vozi se po vlažnom kolovozu, magla uz riječne tokove, vozite oprezno

1 min. za čitanje

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar, ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone.

Slabija magla mjestimično smanjuje vidljivost. Apelujemo na vozače da brzinu vozila prilagode datim uslovima na putu uz obavezno poštivanje saobraćajnih propisa.

Radovi na redovnom održavanju izvode se na magistralnom putu M-17 kod Žepča, tako da se na mjestu radova saobraća naizmjenično i često se formiraju duže kolone vozila.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu Konjic-Jablanica (u mjestu Paprasko), zbog čega je svakim danom, od 07:30 do 16 sati, saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnom putu Tuzla-Kalesija, u mjestu Miljanovci. Svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 17 sati saobraća se usporeno-jednom trakom.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Jablanica-Blidinje Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments