fbpx

BIHAMK – Vozi se po mokrom i klizavom kolovozu, vozači se pozivaju na oprez

2 min. za čitanje

Vremenska prognoza za ponedjeljak najavljujue kišu, što za vozače znači mokar i klizav kolovoz, zbog čega se pozivaju na oprez.

Iz BIHAMK-a ističu još da su mogući i odroni zemlje na put.

“Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila”, navedeno je.

Zbog većeg klizišta između naplatnog mjesta Zenica sjever i M-17, Zenička zaobilaznica (dionica Zenica jug – Zenica sjever) je zatvorena za saobraćaj.

Na dionicama cesta gdje su u toku radovi saobraća se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja.

Zbog oštećenja mosta na A-1 Visoko – Kakanj, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na dionici M-14.1 Gradiška – Dubica (na ulazu u Orahovu), zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija usporeno. Na dionici M-20 Foča – Goražde (kod mjesta Filipovići) se zbog istog razloga saobraćaj odvija usporeno jednom saobraćajnom trakom naizmjenično.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG) zabrana je saobraćanja za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju otežano.

Zbog radova na razminiranju terena, usporeno se saobraća na dionici M-14.1 Brod – Odžak (na lokacijama Poloj i Liješće).

Zbog oštećenog mosta na dionici Rudo – GP Uvac, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Sporije odvijanje saobraćaja zbog radova očekivati je na:

  • M-5 Jajce – Donji Vakuf (u tunelu Skela),
  • M-6 Grude – Ljubuški (Prispa), ulaz u Stolac, Stolac na raskrižju M-6 i R-427,
  • M-17 Jablanica – Mostar (Donja Jablanica), Konjic (raskrižje za Orahovicu),
  • M-17.6 Dračevo – Svitava,
  • M-18 Semizovac – Olovo (Čevljanovići – Nišići),
  • R-428 Ravno – raskrižje M-6 (Ljubinje – Trebinje).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments