fbpx

BIHAMK – Vozači oprez vozi se po mokrom i skliskom kolovozu

4 min. za čitanje

Jutros se u većem dijelu Bosne saobraća po mokrom kolovozu, dok je u Hercegovini pretežno suho. Ponegdje u višim planinskim predjelima pada slabiji snijeg.

Upozoravamo na smanjenu vidljivost na dionicama u višim predjelima, kao i na povećanu opasnost odrona kamenja na kolovoz.

Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Dubica i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4
Kalesija, zbog rekonstrukcije raskrsnice magistralne ceste u Gornjoj Kalesiji (skretanje za Sapnu), od 07 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-6
Grude-Prispa, zbog radova na izgradnji Južne obilaznice (Izgradnja kraka prema Ljubuškom) povremeno se saobraća jednom trakom.

Stolac, zbog radova na raskrsnici magistralnog puta M-6 sa regionalnim putem R-427 saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-17
Jablanica-Mostar, zbog sanacionih radova (kod restorana „Zdrava voda“) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara).

Konjic, zbog rekonstrukcije raskrsnice magistralne ceste i lokalne ceste za Orahovicu, od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

M-18
Živinice, zbog sanacionih radova vozila se preusmjeravaju na bajpas, obostrano uz magistralni put.

Semizovac-Olovo (dionica Čevljanovići-Nišići), zbog radova na rekonstrukciji kosina i izgradnji trake za spora vozila od 08 do 17 sati povremeno se saobraća jednom trakom.

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.

M-20
Foča-Goražde, zbog većeg klizišta kod mjesta Filipovići saobraća se otežano, jednom trakom.

REGIONALNI PUTEVI:

R-428 Ravno-Zavala, zbog radova na dionici Ravno-spoj sa magistralnim putem M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

R-444 Vareš Majdan, zbog neophodnih radova u vremenu od 07:30 do 18 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-445 Malešići-Bioča, zbog izvođenja sanacionih radova,  saobraća se usporeno.

R-456b Priboj-Teočak (Bilalići) zbog sanacionih radova od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-460 Gračanica-Srnice, zbog sanacionih radova u mjestu Doborovci saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-461a Srebrenik-Orahovica Donja, zbog sanacionih radova u mjestu Orahovica Gornja saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-467 Rudo-Granični prelaz Uvac, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments