BIHAMK: Vidljivost smanjena u kotlinama i uz riječne tokove

1 min. za čitanje

Vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Izdvajamo dionice: Sarajevo-Zenica, Lašva-Travnik, Kaonik-Kiseljak, Mostar-Doljani i Ključ-Sanski Most-Prijedor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na ugažen snijeg ili poledicu iz BIHAMK-a upozoravaju na putnim pravcima: Kupres-Šujica, Livno-Mrkonjić Grad i Bosanski Petrovac-Drvar.

“Kolovoz je pretežno mokar, a pažnju skrećemo na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno”, kažu iz BIHAMK-a..

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments