BIHAMK – Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, na mjestima moguća magla

5. Aprila 2022.
1 min. za čitanje

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na pojedinim dionicama uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle, a izdvaja se šire područje Visokog. Upozorava se na učestale odrone i savjetuje opreznija vožnja.

Za danas je planiran početak radova na magistralnom putu Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik). Saobraćaj će se regulisati semaforima, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Više nema obustava saobraćaja zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica, tako da se i tokom noći saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i putevi: Živinice-Stupari (kod kamenoloma), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Kalesija-Sapna, Priboj-Teočak i Lukavac-Banovići.

Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments