fbpx

BIHAMK – Saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, mogući odroni

7 min. za čitanje

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a skreće se pažnja na moguće odrone, kao i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. 

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25.Novembar i Grab na autocesti A-1 zatvoren je smjer Lepenica-Tarčin, a vozila do završetka radova saobraćaju dvosmjerno, suprotnom stranom autoceste.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu M-17 Nemila-Lašva, zbog čega vozila svakog dana osim nedjelje od 07 do 17 sati saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Radovi su aktuelni i na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic (na dvije lokacije), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Kraševo), Srbljani-Bosanska Krupa, Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku.

Zbog deminiranja terena na regionalnom putu R-460 Brčko-Cerik, dionici Malezijski put, svakog radnog dana od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika).  Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4

Jelah-Doboj, zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice od 07 do 17 sati svakog dana osim nedjelje saobraća se usporeno, jednom trakom.

M-5

Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

M-14

Srbljani-Bosanska Krupa, zbog sanacionih radova svaki dan osim nedjelje od 08 do 16 sati saobraća se usporeno, jednom trakom. Vozače savjetujemo da koriste alternativne pravce dok traju radovi (Cazin-Stijena-Ljusina).

M-15

Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, zbog radova na sanaciji mosta saobraćaj je preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

M-17

Nemila-Lašva, zbog sanacionih radova svaki dan osim nedjelje od 07 do 17 sati saobraća se usporeno, jednom trakom.

Tarčin-Konjic, zbog radova na sanaciji klizišta saobraćaj je regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila. Također na ovoj dionici u toku su radovi i na polaganju cjevovoda, zbog čega je saobraćaj na mjestu radova usporen.

Jablanica-Potoci, zbog sanacionih radova od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Hadžići, u toku su dodatni radovi na kružnom toku-uključenje u Hadžiće, zbog čega se saobraća usporeno.

M-17.3

Ulaz u Neum (Stolac-Neum), zbog neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-18

Čevljanovići-Nišići, zbog radova na rekonstrukciji kosina i izgradnji trake za spora vozila saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.

Rača-Bijeljina, u reonu Balatuna izvode se sanacioni radovi, saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Dobro Polje-Miljevina, zbog radova na rušenju tunelske cijevi vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

M-18.1

Trnovo-Grebak (dionica Delijaš-Garež), u toku je sanacija kolovoza, radnim danima od 08-16 sati saobraća se usporeno, jednom trakom.

M-19.2

Kladanj- Vlasenica (Gojsalići) izvode se radovi na sanaciji mosta, postavljeni semafori, naizmjenično propuštanje vozila.

REGIONALNI PUTEVI:

R-442 Hadžići-Gornja Grkarica-Krupac, zbog neophodnih radova svakog dana osim nedjelje od 07:30 do 17 sati na mjestima radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-443 Kreševo-Kiseljak, zbog radova na dionici Tomića krivina-Alagići od 07 do 17:30 sati saobraća se jednom trakom, dok je preko mosta na rijeci Ljuskavi u naselju Alagići saobraćaj obustavljen i preusmjeren na izgrađenu obilaznicu.

R-444a Vareš-Pogar-Luke-Ratanj, zbog asfaltiranja 11. i 12.05. od 7 do 18 sati saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na dionicu Pogar-Donja Borovica-Luke.

R-455a Živinice-Zelenika, zbog radova na dionici Bašigovci-Lukavica Donja saobraća se jednom saobraćajnom trakom od 08 do 16 sati radnim danima i subotom od 08 do 12 sati.

R-456b Priboj-Teočak, zbog sanacionih radova od 07 do 17:30 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-460 Brčko-Cerik, zbog deminerskih radova od 08 do 16 sati saobraćaj se obustavlja u trajanju do 30 minuta (propuštanje vozila 15 minuta).

R-467 Podkamensko-Olovo (u naselju Boganovići) zbog izgradnje novog mosta preko rijeke Krivaje obustavljen je saobraćaj. Vozila do 15 tona nosivosti saobraćaju  preko privremenog mosta, dok ostala vozila saobraćaju putem Ribnica-Banovići-Živinice-Kladanj-Olovo.

R-467 Rudo-Granični prelaz Uvac, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

R-470 Par Selo-Dubrave Donje, zbog radova na izgradnji trotoara uz regionalnu cestu vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

KANTON SARAJEVO:

– Zbog neophodnih radova danas i sutra od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Budakovići.

– U toku su radovi  na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-17, raskrsnica ulica Lužansko polje-IV Viteške brigade (na Ilidži). Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na ulicu Blažujski drum.

– Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Karima Zaimovića, Franjevačka i Maršala Tita, Majdanska, Spasoja Blagovčanina, Panjina kula, Karpuzova, Adžemovića, Čadordžina, Višnjik, Poljine Poljine, Hamida Beširevića, Anđelka Lažetića (Hadžići),  Gornji Velešići, Niže Banje, Dženetića Čikma, Nahorevska, Igmanska cesta, Braće Mulić, Bulevar Mimar Sinana, 8.mart, Goraždanska, Sprečanska, Mali Kiseljak, Aleja Bosne Srebrene, Izeta Čomare, Butmirska cesta, Plavi put, Branilaca Šipa, Kotromanića,  Crni Vrh, Zapadni prilaz gradu („Brza cesta“), Ljubljanska i Stara cesta-Mitra Šućura.

-Zbog izvođenja sanacionih radova u ulici Fetaha Bećirbegovića saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

MOSTAR

U toku su radovi na raskrsnici ulica Kardinala Stepinca, Ante Starčevića i Alekse Šantića (kod hotela Ero), zbog čega je saobraćaj  regulisan privremenom signalizacijom.

DONJI VAKUF

U toku je izgradnja kružnog toka, zbog čega je obustavljen saobraćaj preko mosta Alije Izetbegovića, pa se vozila preusmjeravaju preko nove obilaznice (kružni tok, te dalje kroz centar i obrnuto iz pravca Jajca prema Bugojnu), saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments