fbpx

BIHAMK: Radovi na magistralnim putevima, kolovoz vlažan

1 min. za čitanje
Fog on the country road, oncoming traffic - bad weather conditions, shot during driving - cam was fixed on a tripod. Some minor bluring

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a BIHAMK upozorava i na učestale odrone. Na pojedinim dionicama uz riječne tokove i vidljivost je smanjena zbog magle. BIHAMK savjetuje oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Konjic-Jablanica (u mjestu Lendava), Lukavac-Gračanica (u mjestu Sižje) i Tuzla-Kalesija (u mjestu Miljanovci).

Zbog polaganja završnog sloja asfalta, do 10.11. u vremenu od 08 do 18 sati, obustavlja se saobraćaj na dionici regionalnog puta R-456 Priboj-Sapna (kroz mjesto Rastošnica). Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.

Do kraja ove sedmice izvode se i sanacioni radovi na magistralnom putu Prača-Hrenovica (dionica Podgrab-Sastavci), zbog čega se u vremenu od 08 do 16 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments