fbpx

BIHAMK – Povoljni uvjeti za vožnju

2 min. za čitanje

Uvjeti za vožnju jutros su povoljni, saobraća se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost.

U jutarnjim satima očekuje se gužve na gradskim saobraćajnicama, a do kraja dana na većini puteva, posebno prema jugu zemlje.

Apeluje se na sve koji planiraju duža putovanja narednih dana da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima i čekanjima na graničnim prelazima. BIHAMK-ove kamere su dostupne na Kamere – BIHAMK – Bosanskohercegovački auto-moto klub.

Oprez zbog povećanog broja biciklista, motociklista i korisnika električnih romobila.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Na magistralnom putu Tarčin-Konjic, zbog radova na sanaciji klizišta saobraćaj je regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila. Također na toj dionici u toku su radovi i na polaganju cjevovoda, zbog čega je saobraćaj na mjestu radova usporen.

Na magistralnom putu Jablanica-Potoci, zbog sanacionih radova u mjestu Donja Jablanica od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Tuzla-Kalesija (u naselju Miljanovci), Pelagićevo-Srebrenik (tunel Ormanica), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Kraševo), Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca) i na sjevernom ulazu u Mostar. Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Zbog međunarodnog praznika rada 1. maja zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini večeras od ponoći do 02.05. do 24 sata, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments