fbpx

BIHAMK – Povoljni uslovi za vožnju, apel vozačima da na put kreću u ranim satima

2 min. za čitanje

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) danas će u terminima od 13 do 14 i od 16 do 17 satisati biti obustavljen saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Za danas su, u vremenu od 11:30 do 14:30 sati, najavljeni minerski radovi u mjestu Strojice, na reginalnom putu Šipovo-Novo Selo (prema Kupresu), zbog čega će doći do obustave saobraćaja.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

U toku su deminerski radovi na magistralnim putevima Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“) i Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće). Radnim danima od 08 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja (uz 15-minutna propuštanja vozila).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Danas u 11 sati iz Posušja kreće vangabaritni prevoz i kretat će se na relaciji Posušje-Mostar-Tarčin-Sarajevo-Lapišica. Molimo vozače koji će se kretati na ovoj relaciji da poštuju upute policije i ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments