fbpx

BIHAMK – Povoljni uslovi za vožnju

2 min. za čitanje

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros su povoljni vremenski uslovi za saobraćaj.

Sutra, posljednjeg dana aprila, a pred prvomajske praznike, očekuje se pojačana frekvenciju saobraćaja, posebno na saobraćajnicama prema jugu zemlje.

Apeluje se na sve koji planiraju duža putovanja narednih dana da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima i čekanjima na graničnim prelazima. BiHAMK-ove kamere su dostupne na Kamere – BIHAMK – Bosanskohercegovački auto-moto klub

  • Tokom putovanja budite oprezni, izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Napominjemo, djeca do pet godina moraju sjediti u odgovarajućoj auto-sjedalici. Povećan je broj biciklista, motociklista i korisnika električnih romobila, pa molimo sve učesnike u saobraćaju za pažnju i poštivanje saobraćajnih propisa – naviodi se u saopćenju iz IC BiHAMK-a.

Zbog redovnog servisiranja tunela Bijela Vlaka danas će od 18 sati za saobraćaj biti zatvoren smjer autoceste A-1 Zvirovići-Bijača, a nakon toga biti će zatvoren smjer Bijača-Zvirovići. Radovi će trajati do sutra ujutro do 06 sati.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic, Tuzla-Kalesija (u naselju Miljanovci), Pelagićevo-Srebrenik (tunel Ormanica), Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazim promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments