fbpx

BIHAMK: Povećan intezitet vozila na graničnim prelazima u BiH

2 min. za čitanje

Iako je početak nove radne sedmice, sezona godišnjih odmora je u punom jeku, što se osjeti po smanjenoj frekvenciji vozila u gradskim zonama, a pojačanom intezitetu saobraćaja na većini graničnih prelaza.

Iz BiHAMK-a apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Tokom dužih putovanja praviti češće pauze, a prije polaska na put informisati se o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima.

Jutros na dionicama uz rijeke Savu, Bosnu i Drinu ima magle, pa se vozači upozoravaju na smanjenu vidljivost.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Livno-Renjići, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), kao i na ulazu u Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Hum i Zupci pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja od 15 do 30 minuta.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments