fbpx

BIHAMK – Poledica i ugažen snijeg na pojedinim putevima

4 min. za čitanje

Ugaženog snijega ili poledice na kolovozu ovoga jutra ima na putevima u višim predjelima, pa se vozači pozivaju na oprezniju vožnju. Izdvajaju se putni pravci: Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, Glamoč-Mrkonjić Grad, Livno-Kupres-Bugojno, Vlasenica-Han Pijesak i Posušje-Jablanica. Dodatne poteškoće u zapadnim  krajevima uzrokuje jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. 

Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a izuzetak su dionice na jugu gdje je kolovoz suh. 

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. 

Sporije, zbog radova saobraća se i na putnim pravcima:Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić. 

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:


MAGISTRALNI PUTEVI:
M-1.8
Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), zbog radova kod mjesta Cerovica saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-5
Donji Vakuf-Jajce, zbog sanacionih radova u tunelu Skela, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj je obustavljen a vozila preusmjerena na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling). 
M-6
Grude-Ljubuški (izlaz iz Gruda) zbog izgradnje kružnog toka saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-14.1 
Gradačac (BP Energopetrol-kružni tok kod Komunalca), zbog radova na vodovodnoj mreži saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-17
Počitelj-Žitomislići (Ševaš Njive), zbog minerskih radova na priključnoj cesti za autoput A-1, moguće su povremene kratkotrajne obustave saobraćaja.
Tarčin-Konjic (Raštelica), zbog radova na izgradnji koridora Vc saobraća se sporije, uz privremeno postavljenu signalizaciju.
Konjic-Jablanica, zbog radova u tunelu Crnaja tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj se obustavlja.
Buna-Tasovčići, zbog izgradnje mosta Počitelj saobraća se usporeno.
M-17.3
Hutovo-Stolac, zbog radova kod mjesta Cerovica saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila. 


REGIONALNI PUTEVI
R-413a Čajdraš-Ovnak, zbog izvođenja radova saobraća se jednom trakom, naizmjenično.
R-471 Lukavac-Banovići (Treštenica i Podgorje), zbog sanacionih radova, saobraća se jednom trakom naizmjenično.


KANTON SARAJEVO
– Zbog neophodnih radova etapno se obustavlja saobraćaj od 08 do 17 sati u ulici Senada Poturka Senčija.
– Zbog neophodnih radova etapno se obustavlja saobraćaj od 07 do 16 sati u ulici Čadordžina. 
– Zbog realizacije protivminskih akcija, svaki radni dan od 08 do 15 sati dolazit će do polusatnih obustava saobraćaja uz 10 minutno propuštanje vozila na lokalnoj saobraćajnici Butila-Mostarsko raskršće (u dužini ograde kasarne Butila).
– Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Zlatnih ljiljana (Hadžići), Hiseta (u noćnim satima 01-04), Zlatnih Ljiljana (Hadžići),  Braće Planja i Samira Gradišića, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments