fbpx

BIHAMK – Pojačana frekvencija vozila, posebno u gradskim zonama

2 min. za čitanje

Posljednjeg dana u ovoj godini uslovi za vožnju su povoljni, jer se u većem dijelu Bosne i Hercegovine vozi po suhom ili mjesimično vlažnom kolovozu.

Magla smanjuje vidljivost na području: Bihaća, Prijedora, Orašja, na dionici autoputa Zenica-Tarčin, kao i dolinom rijeka: Vrbasa, Drine, Lašve i Spreče. Upozorava se i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila, posebno u većim gradskim zonama. 

Vozači se mole da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da u novogodišnjoj noći  ne upravljaju vozilom ako su pod dejstvom alkohola. 

I za večeras je najavljena obustava saobraćaja u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) u vremenu od 23.30 do 04.30 sati. U dva termina bit će omogućen prolaz kroz tunel i to od 01.30 do 01.45 i od 02.30 do 02.45 sati.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta.

Povodom Nove godine, danas od 12 sati do 03.01.2022.god. do ponoći zabranit će se prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments