BIHAMK – Pojačan promet vozila u oba smjera na GP Bosanska Gradiška

1 min. za čitanje

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici autoputa A-1 Butile-Sarajevo sjever u tunelu Vukov Gaj, saobraća se usporeno, preticajnom trakom.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 04.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar