fbpx

BIHAMK – Pažnja za vozače, vozi se po mokrom i klizavom kolovozu

3 min. za čitanje

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po mjestimično vlažnom kolovozu. Na moguću poledicu upozorava se  u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Na putnom pravcu Zenica-Doboj, vidljivost je smanjena zbog magle. Skreće se pažnja i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Iz BIHAMK-a na vozače apeliraju da voze maksimalno oprezno te podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. 

Na putu Tuzla-Kalesija zbog neophodnih radova u tunelu Čaklovići, u noćnim satima (22-06 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:


MAGISTRALNI PUTEVI:
M-1.8
Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), zbog radova kod mjesta Cerovica saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-4 
Tuzla-Kalesija, zbog izvođenja radova na farbanju tunela Čaklovići u vremenu od 22 do 06 sati, saobraća se jednom trakom naizmjenično.
M-5
Donji Vakuf-Jajce, zbog sanacionih radova u tunelu Skela, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj je obustavljen a vozila preusmjerena na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling). 
M-6
Grude-Ljubuški (izlaz iz Gruda) zbog izgradnje kružnog toka saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-17
Jablanica-Mostar zbog sanacionih radova na dijelu Komadinovo vrelo do mosta  Begića i Begovića svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
Počitelj-Žitomislići (Ševaš Njive), zbog minerskih radova na priključnoj cesti za autoput A-1, moguće su povremene kratkotrajne obustave saobraćaja.
Tarčin-Konjic (Raštelica), zbog radova na izgradnji koridora Vc saobraća se sporije, uz privremeno postavljenu signalizaciju.
Konjic-Jablanica, zbog radova u tunelu Crnaja tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj se obustavlja.
Buna-Tasovčići, zbog izgradnje mosta Počitelj saobraća se usporeno.
M-17.3
Hutovo-Stolac, zbog radova kod mjesta Cerovica saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila. 

REGIONALNI PUTEVI
R-413a Čajdraš-Ovnak, zbog izvođenja radova saobraća se jednom trakom, naizmjenično.
R-458 Čelić-Brčko (Ratkovići-Cerići) zbog deminiranja od 08 do 14 sati saobraća se u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.
R-465 Maglaj-Doboj (Parnica) zbog deminiranja od 08 do 16 sati saobraća se u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.
R-471 Lukavac-Banovići, zbog sanacionih radova na dionici Vijenac-Treštenica, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments