fbpx

BIHAMK: Oprez zbog smanjene vidljivosti i učestalih odrona

2 min. za čitanje

Vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo autoput A-1 Tarčin-Zenica, kao i magistralne puteve: Sarajevo-Foča, Vitez-Travnik, Donji Vakuf-Bugojno-Kupres i Zenica-Doboj. Pažnju skrećemo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozače podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo autoput A-1 Tarčin-Zenica, kao i magistralne puteve: Sarajevo-Foča, Vitez-Travnik, Donji Vakuf-Bugojno-Kupres i Zenica-Doboj. Pažnju skrećemo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozače podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Zbog radova na asfaltiranju magistralnog puta Živinice-Šićki Brod (u naselju Husino) danas i sutra bit će obustavljen saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravac je preko Međaša ili preko Donjih Dubrava i Par sela.

Radovi na asfaltiranju izvodit će se danas i u naselju Nadioci na putu Kaonik-Vitez, zbog čega će se saobraćati usporeno, a zbog pojačane frekvencije saobraćaja na ovoj dionici, moguće su duge kolone vozila u oba smjera. Zbog neophodnih radova, danas će u vremenu od 08 do 15:30 sati tunel Vranduk II (Zenica-Nemila) ostati bez napajanja električnom energijom, pa vozače molimo da voze opreznije.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Nević Polje-Kaonik, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad. Dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever zatvorena je u oba smjera.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments