BIHAMK – Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

2 min. za čitanje

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj, navode u četvrtak ujutru iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolu Agency (AA).

Naglašavaju da na graničnim prelazima u Bosni i Hercegovini zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla – Kalesija (dionici Simin Han – Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic – Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (od 23 do 4.30) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju: Doboj – Rudanka, Tarčin – Konjic (Donja Raštelica), Stolac – Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje – Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići – Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

U vremenu od 8 do 17 sati danas se obustavlja saobraćaj na regionalnom putu Priboj – Teočak. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Bilalići – Prosjeka – Ugljevik, zaključuju iz BIHAMK-a.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar