fbpx

BIHAMK – Magla i niska oblačnost jutros smanjuju vidljivost

1 min. za čitanje
Fog on the country road, oncoming traffic - bad weather conditions, shot during driving - cam was fixed on a tripod. Some minor bluring

Pretežno mokar kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona, karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

Na pojedinim dionicama u kotlinama i vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments