fbpx

BIHAMK – Duža zadržavanja na graničnim prijelazima iz BiH

3 min. za čitanje

Početak radne sedmice mnogi će iskoristiti za polazak na godišnji odmor, pa se mole vozači da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Za danas su najavljene visoke dnevne temperature, pa tokom dužih putovanja pravite češće pauze.

Za oni koji tek planiraju putovati, savjet da prije polaska provjere ispravnost vozila i da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za vozilo. Na vrijeme se informišite o stanju na putevima i graničnim prijelazima.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 06 do 15 sati, saobraćaj se obustavlja i preusmjerava kroz naselje Lužani. Od 15 sati do 6 sati ujutro saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz  zadržavanja od 10 do 30 minuita.

Napominje se da od danas preko graničnog prijelaza Hadžin Potok-Bogovolja, više nije dozvoljen međunarodni promet putnika, već samo pogranični promet. Istovremeno, od danas, se za međunarodni promet putnika, otvaraju  pogranični granični prijelazi: Duži-Imotica, Čitluk-Jovića Most,  Drinovci-Sebišna i Drinovačko Brdo-Slivno, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments