fbpx

BIHAMK – Duge kolone na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška

2 min. za čitanje

Početakom nove radne sedmice očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja, posebno u gradskim zonama. Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila koje čekaju na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta, saopćeno je iz IC  BiHAMK-a. 

Iz IC BiHAMK-a apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da ne zaborave vezati sigurnosni pojas. Apeluje se i na ostale učesnike u saobraćaju (motocikliste, bicikliste, korisnike električnih romobila i pješake) da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h. Za danas je najavljen početak sanacionih radova na toj lokaciji.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments