fbpx

BiH se oprostila od Segmedine Srne-Bajramović

2 min. za čitanje

Tužan dan u Sarajevu. Veliki broj prijatelja, kolega i građana došao je na posljednji ispraćaj Segmedini Srni-Bajramović, novinarki, aktivistici i političarki.

Kako je i najavljeno dženaza namaz obavljen je u 15.00 sati na Gradskom groblju Bare.

Sa cvijećem u rukama, danas su mnogi uputili posljednji pozdrav divnoj Segmedini.

Prije dženaze, u tišini i dostojanstveno danas su u sali Parlamenta Federacije BiH mnogi iz svijeta politike, njeni prijatelji, kolege, poznanici prisustvovali komemoraciji Segmedini Srni-Bajramović i izrazili saučešće porodici.

Od nekadašnje zastupnice u Skupštini KS i potpredsjednice Glavnog odbora SDP-a oprostili su se brojni emotivnim govorom na rubu suza.

Podsjetimo, Segmedina Srna-Bajramović preminula je 31. maja u 50. godini života. Iza nje su ostala dva sina i suprug. 

Segmedina Srna-Bajramović, delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, zastupnica u Skupštini KS i potpredsjednica Glavnog odbora SDP-a iznenada je preminula 31. maja.

Rođena je u Sarajevu 5. januara 1973. godine. Završila je Fakultet političkih nauka i diplomirani je novinar.

Kao urednica na televiziji, prije ulaska u politiku, radila je 19 godina u različitim RTV projektima na Televiziji BiH i RTV FBiH. Njen prvi angažman vezan je uz opsadu Sarajeva i legendarnu emisiju Rat Art, koju je vodila svaki dan.

Uz urednika emisije Senada Zaimovića, tada su u timu Rat Arta bili još Midheta Kurspahić, Nina Raštegorac, Jasna Hadžimehmedović, Dino Kasalo, Ivan Stojanović…

Bez obzira na ratna dešavanja u glavnom gradu BiH, emisija svojim karakterom i Segmedina Srna svojom pojavom bili su jedan od znakova otpora tadašnje televizije.

Od ulaska u politiku, članica je Socijaldemokratske partije, obnašala je i dužnost potpredsjednice Glavnog odbora SDP-a.

Pored funkcije zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo, bila je i delegatkinja u Parlamentu FBiH. Bila je jedna od najvećih aktivistica za unapređenje prava žena, koristeći svoju političku poziciju, ali i osobni entuzijazam.

Vijest o smrti Segmedine Srne-Bajramović iznenadila je i rastužila mnoge njene prijatelje i kolege, na društvenim mrežama.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments