fbpx

Banjalučanin napunio korpu robom sa isteklim rokom pa pozvao inspekciju

3 min. za čitanje

Kupio sam u tržnom centru “Konzum”, u krugu bivšeg “Čajavca”, sokove i pivo kojima je rok trajanja istekao prije četiri mjeseca pa sam zbog naših sugrađana i drugih kupaca odlučio da prijavim inspekciji kako se narod ne bi otrovao.

Ovim riječima je situaciju u kojoj se juče našao opisao dosadašnji stalni kupac u “Konzumu” Valentino Kovačević, piše banjaluka.com Iz trgovačkog lanca su tvrdili da je kupac pokušao da od njih iznudi 1.000 KM, na šta nisu pristali.

Prema njegovim riječima, tek kada je platio robu primijetio je da je većini rok istekao, a na ambalaži nekih artikala datum isteka datira čak i iz maja.

“Odmah sam se vratio i pozvao poslovođu, a oni su mi ponudili da se dogovorimo, odnosno da mi daju određenu robu gratis, što sam odmah odbio i pozvao inspekciju. Na ovaj potez sam se odlučio, jer sumnjam da se na policama nalazi još robe koja ne bi trebalo da bude u prodaji. I njih sam pitao kako mogu da prodaju takvu robu, jer neko može da se otruje ili ugrozi zdravlje, a oni su mi odgovorili da učinim šta moram”, rekao je Kovačević i dodao da su inspektori za hranu došli odmah po pozivu.

Kako ističe ovaj kupac, odmah nakon inspekcije došla je i policija po prijavi uprave “Konzuma”.

“Optužen sam da sam pokušao iznuditi neki novac od “Konzuma”, što nije tačno. Dao sam izjavu policiji i nemam ništa protiv da oni vode istragu”, rekao je Kovačević.

Zaposleni u trgovačkom lancu nisu bili raspoloženi da daju izjave, ali je jedan od odgovornih u “Konzumu”, koji nije želio da mu objavimo ime, rekao da su kupca prijavili policiji zbog krivičnog djela pokušaj iznude.

“Kovačević je od nas tražio 1.000 KM, što nismo željeli da platimo. Ne bježimo od odgovornosti za propust, ali smo slučaj prijavili policiji i nećemo ništa komentarisati dok ne bude završena istraga”, rekao je izvor “Glasu Srpske”.

Gradska inspekcija je utvrdila da je kupljenoj robi istekao rok i odmah je naloženo da sve bude uništeno u prisustvu inspektora.

“Više podataka ćemo imati kasnije, jer tek treba da obiđemo i ostatak radnje kako bismo utvrdili da li se na policama nalazi još ovakvih proizvoda”, rekao je inspektor Dragan Stolić.

Kazne

U slučajevima kada je robi istekao rok ili je namirnica neispravna minimalna kazna za preduzetnika je 1.000 KM, dok je za preduzeće kazna 2.000 KM.

“Za odgovorno lice u preduzeću kazna je 300 KM, a nalaže se i uklanjanje i uništavanje robe u prisustvu inspektora”, rekao je inspektor Dragan Stolić.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kazna je toliko velika da se Todoricu tresu gace. Cemu ova vijest.

Ma bezveze. Ja cijelu kutiju proizvoda isteklog roka nadem i rafama. I to staro mjesec dana. U Bingu naravno. Ali to se desava zbog neodgovornih radnika. Ali ono sto je radio na pocetku karijere nikada mu necemo halaliti. Namjerno prepravljanje rokova, gasenje rashlanih vitrina tokom noci i izrabljivanje radnika….

To majstore konacno neko pametno da uradi po tom pitanju..kad je Bingo zaposljavao treću smjenu za prepakiranje isteklih datuma..stranacki podoban tajkun..jbga vidi Ajdinovićenekom zasmeto i za par dana zbod sitnice i to namjestene

Bravo i ja Sam isto tako u konzumu u zivinicama cevape i meso kupila i ker je odbio da pojede toliko je smrdilo

Prijavio i….Ništa samo dobio zabranu ulaska u taj market,i nikad neće dobit poso u tom Gradu,te će se vući ko svjedok plaćat troškove da bi se istraga protiv njega kasnije pokrenula