fbpx

Autor vijesti o “štetnom zaprašivanju” će krivično odgovarati!?

1 min. za čitanje

Danas je portal zivinicki.info objavio informaciju da se avinom vrši dezinfekcija cijelog područja TK u borbi protiv pandemije ”Corona virusa”. 

Autor članka je naveo da je dezinfekcija štetna za ljudsko tijelo i organizam zbog i da se zbog toga strogo zabranjuje kretanje na otvorenom u periodu od 11:00 sati do 21:30. Čak je napisao i satnicu zaprašivanja.

Ova informacija je lažna, a kako saznajemo autor ove dezinformacije će krivično odgovarati.

U povodu informacije koju je objavio portal “zivinicki.info” a vezano za zaprašivanje opasnim materijama, čak je i precizno data satnica zaprašivanja u pojedinim općinama TK-a, dajemo saopštenje a na osnovu provjere navedene informacije: Operativni centar KUCZ Tuzla provjerio je navedenu informaciju kod OSCZ Živinice, Gradske uprave Živinice, MUP-a Živinice koji su potvrdili da se radi o dezinformaciji.
KOC Tuzla tragom objave navedene informacije obavjestiti MUP i tražiti krivičnu odgovornost za dezinformaciju koja je u ovim teškim vremenima plasirana s ciljem uznemiravanja stanovništva.

Da je vijest lažna potvrdila je i Ministrica zdravstva TK, Dajana Čolić.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Onda je lazna vijest da aerodrom Tuzla posjeduje termalni toplomjer koji radi na daljinu. Ministrica je to jutros na N1 demantovala i rekla da su trenutno u procesu nabavke istog. Znaci mogu izmjeriti samo ako ga stave pod pazuh. Znaci soda live fake news.

samo -10 godina zatvora,nista novac.

Eto,zaprašio sam sebi,,,samo da mu još odrede dozu zaprašivanja po džepu,,