Apel BIHAMK-a vozačima: Prekontrolišite i pripremite vozila za izrazito toplo vrijeme

2 min. za čitanje

Zbog izvođenja radova u tunelu Ivan, na dionici Tarčin – Konjic, saobraćat će se usporeno, upozorili iz BIHAMK-a

SARAJEVO (AA) – S obzirom da meteorolozi za naredne dane najavljuju visoke temperature zraka, iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) vozače mole da na vrijeme prekontrolišu svoje vozilo i pripreme ga za izrazito toplo vrijeme. Ukoliko putuju na duže destinacije apeluju da se prave češće pauze, kao i da da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Danas će se izvoditi radovi u tunelu Ivan, na dionici Tarčin – Konjic, a za vrijeme izvođenja radova saobraćat će se usporeno.

U tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim satima na snazi je potpuna obustava saobraćaja, od 23 do 4.30.

Na putu Tuzla – Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj – Rudanka, Stolac – Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje – Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići – Živinice.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, zaključuju iz BIHAMK-a.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar