fbpx

Akcija SIPE: Uhapšeni Enver Bijedić, Aziz Čačković i još tri osobe

1 min. za čitanje

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik stranke Socijaldemokrati BiH Enver Bijedić uhapšen je jutros u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Naime, pripadnici SIPA-e od jutros provode opsežnu akciju po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, pored Bijedića u ovom predmetu nalazi još pet osoba, tri su zaposlene u Rudniku soli, dok su dvije u jednoj gračaničkoj privatnoj firmi.

Svi oni se, kako je navedeno iz Tužilaštva se sumnjiče za učestvovanje u sumnjivom tenderu koji se odnosi na bušenje i opremanje usmjerenih istražno-eksploatacionih bušotina.

Prema nezvaničnim informacijama, pored Bijedića akcijom su obuhvaćeni i Aziz Čačković, aktuelni direktor rudnika, zatim zaposlenici Amir Tursunović i Amir Sušić te privatni poduzetnici Dženan i Atif Mujkić iz kompanije Mining & Drilling iz Gračanice.

Sporni ugovor potpisan je 12. februara ove godine između rudnika i spomenute gračaničke kompanije, a njime je obuhvaćeno bušenje i opremanje osam usmjerenih istražno-eksploatacionih bušotina. Ugovor je vrijedan 5.5 miliona KM.

Podijeli ovaj članak
9 komentara
Subscribe
Notify of
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Uvjek mogu reći: Pa štaaaaaa jeeee štaaaa jeee kakve veze ima što su krali i vi ste 25 godinai a i Sebija je parkirala na trotoaru. Cosa nostra od stranke, ništa bolji od bilo koga drugog, a najavljivali su se kao donosioci velikih promjena. Ovaj jadni narod izvara ko stigne, bože sačuvaj.

Samo hapsit ove SD odmetnike, sl. bih Delića koji je u Lukavcu uveo/nastavio selektivnu primjenu pravde (tzv. jaranska i rodbinska pravda) u zavisnosti da li je ili ne sa nekim poj'o kilu pečenja i popio polovku rakije!

Sta drugo ocekivati od delica i njegovih gazdi
Potrosili su 100 miliona malo zaprpili po Lukavcu ali su zato pali nivi stanovi nove vikendice nova auta pa na kraju asfaltiranje do vikendica gdje svalerke stanuju . Zaposljavaju samo sd sluge ili ko uleti libepi sumu . Napravili su mafijaski grad oni mogu da ruse i grade sta hoce to je ta socijal demokratija

tako je druže pogotov što si rekao za građenje i rušenje … U opštini vlada kult ličnosti Delić – potrčko – pa ostali, niko tu nema svog stava i mišnjenja već gledaju u Delića ko da je ADŽŠ a potrčka kao da je kakav poslanik. Jadno je šta su obrazovani i iskusni inžinjeri/akademski građani sebi dopustili! JADNO!!!

Evo i internet gusari njegovi Njih cirka 20ak…su proradili pa lupaju minuse na komentare tako da ostave dojam podrške deliću. Šupljeeee.

može to i jedan gusar uraditi, samo instaliraš Tor browser. Haman je potrčko imo cijelu noć posla 😀 😀 😀

Šoba,neka i njiha. Kao što lakeji timare konje i hizmete balegu ,tako i Njegovi botovi glancaju lik,djelo i nedjelo svoga Faraona. Davno rečeno:” Rodoljubi u službi režima…”
Samo,ni Njima nije lahko-valja to svaki dan…

Ali je baš providno. Ako malo propratiš, postoji tačno određen broj tih internet bitangi. U lukavcu je to oko 20-30 Njihov posao je da lupaju likove na objave ili stavljaju negativne komentare i minuse itd. A obzirom da moraju mnogo to da krampaju komentari su uglavnom kratki poput “Bravo načelniče” ili neke nalijepljene “slike aplauza” “podignutog palca” i sl. Nema smislene rečenice znači. Teško im je pisati kad moraš danas da obiđeš više medija i da širiš ko fol podršku pa su onda primorani da to tim kratkim komentarima rade. Šteta sto naša raja pada na te finte. Znaš ti internet gusari ostavljaju dojam široke podrške i onda posmatrač sa strane se vodi po logici “kud svi tu i mali mujo”, pa ne razmišlja previše, jednostavno je privučen masom (a masa je ustvari 5 ljudi koji imaju po pet profila na internetu) . Ali ima tu i taj pokazatelja o tome da oni koji koriste tu vrstu marketinga ustavari i imaju takvo mišljenje da je raju lako izmanipulisat takvim jeftinim trikovima. Samo jos da masa to skonta.

Bilo je i biće lopova i lopina,ali će ovi “rozani” nadmašiti sve.
Ako im je vrhovni predsjednik lopina,šta mislite kakvi li su “ostali” ?!
Ima da puknu i u “Delicha Photoku”, pa će se pjevati:
“Od silnijeh muka
heben Luka
u potoku kuka…”