fbpx

33. vanredna sjednica Vlade: Dodatna novčana pomoć za nezaposlene majke porodilje

1 min. za čitanje

Prema ranijim najavama iz Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak, Vlada je danas, na vanrednoj sjednici donijela odluke o visini dodatne novčane pomoći za nezaposlenu majku porodilju i visini dodatne novčane pomoći za zaposlenu majku porodilju.
Ovim se nastavlja proces isplate naknada zaposlenim i nezaposlenim majkama porodiljama u ukupnom iznosu od 996 KM mjesečno. Nastavak isplate naknada na račune majki, odnosno korisnika ovih naknada, očekuje se krajem februara, naveli su iz resornog ministarstva. Ovim Vlada TK ostaje vjerna svojoj intenciji da pomogne majkama porodiljama i na taj način pozitivno utiče na natalitet, unatoč zlonamjernim dezinformacijama da je ova naknada samo predizborni trik.

Kao i svakog mjeseca, Vlada danas utvrdila osnovice za obračun plaća i visine naknada za ishranu u toku rada budžetskih korisnika za januar 2023. godine.

U cilju realizacije sporazuma sa predstavnicima sindikata, Vlada je danas prihvatila tekst Anexa Sporazuma o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za obračun plaće zaposlenika u ustanovama kulture Tuzlanskog kantona koji plaće i naknade primaju iz Budžeta Tuzlanskog kantona. Radi se o povećanju plaća svim zaposlenicima u ustanovama kulture u mjesečnom iznosu od po 90,00 KM neto.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments