fbpx

286 novozaraženih u BiH, 5 osoba iz Lukavca

2 min. za čitanje

U Bosni i Hercegovini u protekla tri dana potvrđeno je 286 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, sa 12 smrtnih ishoda.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine prijavljeno je ukupno 2.247 uzoraka, od čega je 247 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom.

Prijavljeno je devet smrtnih ishoda i to Unsko-sanskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo, dok je jedan smrtni ishod prijavljen retroaktivno.

Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS tеstirаna su 344 lаbоrаtоriјskа uzоrkа, a virus SARS-CoV-2 pоtvrđеn је kоd 36 оsоbа. Najviše registriranih je u Bаnjoj Luci.

Priјаvljеna su tri smrtnа slučаја. Rаdi sе о dvа muškаrаcа i јеdnој žеni, stаriје živоtnе dоbi, iz Bаnjа Lukе, Priјеdоrа i Čајničа.

Brčko distriktu BiH registrirana su tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

U protekla tri dana na području Tuzlanskog kantona evidentirano je 27 novih slučajeva zaraze virusom korona, od 360 testiranih uzoraka.

Najviše novozaraženih evidentirano je u Tuzli i to 14 osoba. Pet novozaraženih registrovano je u Lukavcu, po tri osobe u Gračanici i Gradačcu, te dvije osobe u Teočaku. U ostalim gradovima/općinama nisu registrovani novi slučajevi zaraze.

U protekla tri dana na području Tuzlanskog kantona registrovana su dva smrtna ishoda.

Trenutno je na području TK aktivno zaraženo 150 osoba, deset je hospitalizovano, jedna osoba nalazi se na mehaničkoj ventilaciji, a ostali pozitivni u kućnoj izolaciji.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments