fbpx

AAT Lukavac: Uspješna radionica u PŠ Orahovica

1 min. za čitanje

Udruženje za zaštitu prirode i okoline “Aer Aqua Terra” Lukavac, na osnovu ovlaštenja od Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta održalo je radionicu u JU OŠ Prokosovići, područna škola Orahovica na temu recikliranja otpada.

Učenici su upoznati sa osnovnim pojmovima o otpadu, značaju čiste okoline i mogućnostima ponovne upotrebe otpada. U tu svrhu učenici su uz pomoć članova ovog udruženja praktično od odbačenog materijala, kroz igru napravili korisne predmete za svakodnevnicu (torbe, saksije za cvijeće, posude za školski pribor itd). “Mi do sada nismo imali goste, a drago nam je da smo se družili i naučili nešto novo. U ove saksije ćemo zasaditi cvijeće pa da imamo i malo ljepšu učionicu.” – riječi su jedne od učenica 2.razreda OŠ u Orahovici.

 

 

 

 

 

Učenicima je na kraju radionice poklonjeno nekoliko lopti za fudbal i odbojku, kao nagrada od AAT za pažljivo praćenje i aktivno učešće u radionici. Iz AAT smatraju da u radionice treba aktivno uključiti i područne škole koje su često nepravedno zapostavljene kada su u pitanju radionice i razni projekti.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments