650.000 osoba u BiH nema posla: Živko Budimiri naručio limuzinu od 110.000, a Svetozar Pudarić od 90.000 KM?!

2 min. za čitanje

130311budimir-pudaric

Pudarić, koji obnaša funkciju i predsjednika Glavnog odbora SDP-a, odlučio je nabaviti novo vozilo samo nekoliko sedmica nakon saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovao vozeći se u službenom audiju A6.

Podsjećamo, prema policijskim izvještajima, potpredsjednik FBiH imao je udes 6. septembra na magistralnom putu M-5, u mjestu Ljubin Han, nadomak Travnika. Iz policije je tada potvrđeno da je uzrok nezgode nepravilno skretanje teretnog motornog vozila MAN na vozilo audi A6, nakon čega se Pudarićevo službeno vozilo okrenulo na cesti.

Međutim, osim šturih informacija o pričinjenoj materijalnoj šteti na audiju, nije bilo potvrde o totalnoj havariji službenog vozila potpredsjendika FBiH.

No, sam Pudarić kaže da je na vozilu pričinjena totalna šteta.

“Ne radi se o mojoj odluci da mi treba novo vozilo, nego se radi o tome da vozilo koje sam koristio nije u voznom stanju. A, koristio sam vozilo Službe za zajedničke poslove, jer moj kabinet nikad nije imao vozilo slične ili približne klase”, ističe Pudarić.

Tvrdi da nije bilo drugog izbora nego krenuti u nabavku novog službenog automobila za njegov kabinet.

“S obzirom na štetu, popravak bi bio izuzetno skup, a u tom slučaju ga ne bismo mogli ni kasko osigurati, što je neprihvatljivo”, pojašnjava Pudarić.

Davorin Korać, direktor Službe za zajedničke poslove, ističe da je narudžba novog vozila za potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda bila još ranije planirana, u paketu s nabavkom novog vozila za Živka Budimira, predsjednika FBiH.

I Korać tvrdi da je u saobraćajnoj nesreći 6. septembra na Pudarićevom službenom vozilu nastupila totalna šteta.

“Podsjećam vas da se gospodin Pudarić u međuvremenu odrekao službenog vozila, ali je sada nakon ovog udesa to aktuelizirano. U tom smislu smo objavili i javni natječaj”, kaže Korać.

“Nezavisne” su već objavile da je i Živko Budimir, predsjednik FBiH, nedavno naručio novu limuzinu, koja će državu koštati cijelih 110.000 KM, a prije njega i pojedini ministri iz Vlade FBiH.

Podijeli ovaj članak
4 komentara