297.000,00 KM javnim ustanovama za projekte zaštite okoliša

2 min. za čitanje
Sa potpisivanja ugovora

U skladu sa Programom raspodjele namjenskih sredstava Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice za 2011. godinu ukupno 297.694,00 KM dodijeljeno je za 14 škola i 5 drugih javnih ustanova.

„Svjesni smo da su ova sredstva nedovoljna za kompletnu realizaciju projekata koji su ove godine kandidirani, te se nadamo da ćemo slijedeće godine biti u prilici da u Budžetu Tuzlanskog kantona za ove namjene planiramo značajniji iznos sredstava“ istakla je u svom obraćanju ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Senija Bubić, koja je u ime Ministarstva i potpisala današnje ugovore..

U zavisnosti od vrste projekta, a u skladu sa kriterijima bodovanja, školske ustanove dobile su od 9.000 do 18.000 KM, dok su se iznosi za druge javne ustanove kretali od oko 6.000 do 25.000 KM.

Nakon potpisivanja Ugovora u ime prisutnih predstavnika javnih ustanova zahvalnost Ministarstvu na ovom projektu i dodijeljenim sredstvima izrazio je Semir Fejzić, Direktor Bosanskog kulturnog centra u Tuzli. „Pomaganje ovim ustanovama da poboljšaju svoju energetsku efikasnost je svakako investicija koja dugoročno gledano za cilj ima uštedu sredstava koja se izdvajaju iz Budžeta Tuzlanskog kantona“ istakao je Fejzić, te pohvalio brzinu realizacije projekta od momenta oglašavanja Javnog poziva do realizacije i potpisivanja ugovora.

Sutra će u Ministarstvu ugovore potpisati i udruženja građana sa područja Tuzlanskog kantona, čija je djelatnost usmjerena na zaštitu i unapređenje okolice, a koja su kandidovala projekte iz oblasti zaštite okolice. Za ove namjene izdvojena su sredstva u ukupnom iznosu od 44.887,00 KM.

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner