12.000 KM za materijalno zbrinjavanje radnika KHK Lukavac

3 min. za čitanje

khklukavacVlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na odluku Ministarstva industrije, energetike i rudarstva o dodjeli 12 000,00 KM Koksno -hemijskom kombinatu. Sredstva su namijenjena za sufinansiranje materijalnog zbrinjavanja radnika.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela odluke o dodjeli sredstava organizacijama i udruženjima koji su Zakonom o izvršenju Budžeta Tuzlanskog kantona za 2009. godinu izuzeti iz postupka javnog oglašavanja. U skladu sa Programom raspodjele sredstava za prvih devet mjeseci ove godine donesene su odluke o dodjeli 53 324,37 KM Zajednici općinskih društava BZK “Preporod” Tuzlanskog kantona i općinskim društvima BZK “Preporod” u Tuzlanskom kantonu, 20 587,26 KM dodijeljeno je Hrvatskom kulturnom društvu “Napredak” Tuzla, 6 749,92 KM Srpskom kulturno-prosvjetnom društvu “Prosvjeta” Tuzla 6 331,43 KM Crvenom križu Tuzlanskog kantona, 14 512,33 KM odobreno je Kantonalnom sportskom savezu Tuzlanskog kantona i 25 649,70 KM Savezu udruženja slijepih građana Tuzlanskog kantona.
Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na Odluku Ministra za rad i socijalnu politiku na Odluku o visini novčane naknade za članove Kantonalne komisije za provedbu člana 143 Zakona o radu. Odlukom je utvrđeno da predsjedniku Komisije pripada naknada od 200 KM mjesečno, članovima Komisije 150 KM, a Sekretaru Komisije pripada naknada od 75 KM mjesečno. Ova Odluka donesena je za period 1.1.2009-30.6.2009. godine s obzirom na to da je Komisija za provedbu člana 143 Zakona o radu zaključno sa 30. junom ove godine završila sve predmete.
Vlada Tuzlanskog kantona danas je zaključkom prihvatila zahtjev Kantonalne uprave civilne zaštite i u Pregled komisija Vlade i ministarstava za čiji rad se predlaže plaćanje naknada dodaje Kantonalni štab civilne zaštite.
Vlada Tuzlanskog kantona danas je Ministarstvu pravosuđa i uprave odobrila 2 000,00 KM iz tekuće rezerve, na ime osnivačkog pologa na privremeni račun deponovanih novčanih uloga kojima se utvrđuje visina naplaćenog kapitala u novcu za osnivanje JU Disciplinskog centra za maloljetnike Tuzlanskog kantona.
Ministarstvo pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona će obavijestiti Ministarstvo finansija o okončanju procedure osnivanja kod suda, na osnovu čega će se deponovana sredstva vratiti na transakcijski račun Jedinstvenog računa trezora Tuzlanskog kantona.

(RTVTK/SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner