fbpx

Žene KUD “Rudar” upriličile zajednički iftar

0 min. za čitanje
Foto: Arhiv

Na trpezi su bila tradicionalna bosanska slana i slatka jela. Ovo je prvi puta da “Rudar” tokom mjeseca Ramazana upriliči jedno ovakvo druženje, koje je prošlo u izuzetno toploj i srdačnoj atmosferi, pa su vrijedne članice sekcije žena odlučile da do kraja Ramazana upriliče još jedan zajednički iftar.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Cirilica ?

@zmijux slika je sa smotre folklora koja je održana u Jabuci kod Prijepolja- Srbija, gdje je ćirilica važeće pismo, manifestacija pod nazivom “Mostovi Balkana 2011” a takođe je i sodalive propratila ovaj događaj http://www.sodalive.ba/kultura/kud-rudar-ucestvovao-na-medunarodnoj-smotri-folklora/

da,da vazece pismo, a pasosi,tablice i sl. na latinici…

Redakcijo, objavite onda neki clanak na cirilici

zmijux ne serux

Bosančica – bosansko srednjovjekovno pismo ( jedan od pečata bosanske srednjovjekovne države ) , je vrsta ćirilice , i korijene vodi od pisma čiji autori Klement i Naum ( Glagoljica ), odnosno učenici im Ćirilo i Metodije ,nisu porijeklom iz agresorske nam Srbije .Tako da i Srbi , kao i mnoge zemlje u svijetu pišu ” tuđim” pismom .
Ni Latinica nije nastala u Bosni – ali je zastupljena .Kao i u mnogim državama svijeta .
Mnogo kvalitetnih knjiga je napisano Ćirilicom , i treba je znati čitati , i ne bježati od nje , jer samo je Hitler spaljivao knjige nepodopnih autora .
Nemamo razloga mrziti ćirilično pismo – ako im je draže tužbu za Ratnu odštetu od Srbije možemo napisati ponovo baš Ćirilicom .
Prema zakonu o obrazovanju u BiH su ravnopravna oba pisma .E drugo je to što nas Ćirilica asocira na zločince i tu te Zmijux razumijem .

ne bjezim od cirilice, cak sta vise zadovoljstvo mi je sto mogu citati i pisati cirilicom, dakle mislim da je svakom covjeku na balkanu pa i sire poznavanje cirilcnog pisma samo jedan veliki + …

htio sam reci da je bilo i ljepsih slika za postaviti uz ovaj tekst, jednostavno mi ne ide u isti kos Iftar i cirilica !? imam osjecaj da sam usao na ozrenlive.ba pozdrav svim dobrim ljudima 🙂

Steta je sto redakcija nije propratila jedan ovakav iftar prije nekoliko dana u Konzumu, gdje je prisustvovalo 35 mladih osoba..
Sve pohvale za KUD Rudar

evo mozda more ovo pismo:
อยากจะกินจะไม่ทำงาน