fbpx

Zbog sanacije obustavljen saobraćaj preko mosta na Spreči

1 min. za čitanje
Znakovi upozorenja
Radovi na sanaciji

Jučer smo prilikom posjete primjetili radnike Bašanović d.o.o. kako rade na malim-kozmetičkim sanacijama ali još uvijek nema konkretnijih informacija da li će doći do kompletne sanacije ovog izuzetno bitnog mosta.

Most u ruševnom stanju

Razlog za donošenje ove odluke kako navode iz Mjesne zajednice Puračić je potpuno ugrožena nosiva konstrukcija mosta koja nema nikakav oslonac u podlozi već visi u zraku.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pohvala mz Puračić a i izvođačima radova.Treba na vrijeme reagovati da ne bi bilo plivanja po Spreči.

Nije lose ovo sto se radi al da je bogdom uradjena prava rekonstrukcija ko na Turiji, gore na Mosorovcu.Opet ce ovo popucat!

Koja politička igra. Prvo se čuje da će opština raditi renoviranje mosta, pa onda ko fol vijeće MZ (čitaj Mihad Sakić) reaguje. I onda na njihovu (njegovu) reakciju počnu se izvodit radovi. A gdje su procedure oko izbora izvođača radova, tenderi, itd. Opština ne smije olovku kupiti bez tendera, a kamoli raditi renoviranje mosta.
Počela je predizborna kampanja, a najlakše je ovako jeftinim trikovima zamazivati oči naivnim biračima.
Harijeva škola završena odličnim uspjehom.

Ne vodi Sakić MZ Puračić , niti SZ BiH , već Amir Turkić iz SDA .
Kako te nije sramota da izmišljaš i bacaš ovdje gnusne laži .Da li ti je poznato da se za klevetu plaća kazna od 1000 – 5000 km ? Urazumi se čovječe – dok nisi dobio po džepu .

Dobro je što se vodostaj rijeke spustio – inače se ne bi ni vidjelo da su betonski nosači erodirali – posebno srednji stub .

da se bogdom srusio…i onaj kod naske…manje bi bilo puracana u lukavcu…

Ljepo sto se radi al ovo je sve pranje para most ce na kraju bit skuplja pita nego tevsija ..ili drzi vodu dok majstori odu heheh ne znam mislim da je to pranje para ko i popravke cesti itd malo zakrpe a samo premazu nama gradjanim ljudima poci ..a toi shejtan ja sam iz lukavca nemoj bit tolko glup svi smo ljudi a puracic pripada lukavcu nije ovo new york da nesto glumis seljacino ..pozz i ne djeli ljude odakle su svi smo isti ..

Bezveze ti mišljenje.

Ko nije vidio rupu na mostu moze sad pisati i uz i niz vjetar . Rupa ( otvor kruznog oblika ) na mostu bio je dovoljne velicine da kroz njega propadne covjek .
Boli briga onog ko ne koristi niti ce koristiti ovaj most …

Tek kad neko nastrada na ovom mostu onda ce da ga renovoraju ili poprave kako trebaaa

nedo bog da dodje do toga da neko nastradaaaa al uvijek tako budeee prvo mora neko da izgubi zivot ili da ostane invalid pa da onda tek preduzmu nesto po tom pitanju sanacije mosta