Završen prvi upisni rok za prvačiće

3 min. za čitanje

Na području općine Lukavac prvi upisni rok za školsku 2014/2015 godinu je završen izuzev u OŠ Puračić i Lukavac Mjesto gdje je upis još uvijek u toku i bit će završen do kraja ove sedmice. Za razliku od prethodne godine odnosno prvog upisnog roka u pojedinim školama došlo je do blagog povećanja broja budućih učenika.

Za sada njih 344 upisalo se u prvi razred devetogodišnjeg obrazovanja.

Najviše budućih prvačića upisano je u OŠ Lukavac Grad njih 106, 30 učenika više za razliku od prošle godine kada je u prvom upisnom roku u ovoj školi upisano 76 učenika.

OŠ Lukavac Mjesto sa današnjim danom upisla je 42 djece, direktor škole vjeruje da će do kraja i prvog i drugog upisnog roka biti upisano njih 54 koliko ih pohađa pripremnu nastavu.

49 učenika upisano je u OŠ Gnojnica 26 u centralnu, 9 u područnu školu Berkovica i 14 u područnoj školi Kruševica, 22 više za razliku od predhodne godine.

U OŠ Prokosoviće upisalo se 41 djete, 22 u centralnu 10 u područnu školu Babice dvoje u Orahovici i sedmero u područnoj školi Jaruške.

Sa današnjim danom u OŠ Puračić upisano je 25 djece sobzirom da upis nije završen u područnim školama u Devetaku i Babicama nemamo konačan broj upisane djece koji bi prema riječima direktora ove škole moga biti poznat naredne sedmice, a očekuju da će u ovu školu biti upisano oko 45 djece.

37 djece upisano je u OŠ Poljice, 28 u centralnoj i 9 u područnoj školi Donje Poljice.

OŠ Dobošnica u prvom upisnom roku upisala je 25 djece, 10 učenika manje od predhodne godine, devetoro je upisano u područnu školu Gornja Dobošnica, troje u Srednjoj Dobošnici i jedno djete u područnoj školi Sižje.

Tri učenika manje za sada je upisala i OŠ Turija u koju je za ovu školsku godinu upisano 19 učenika u centralnoj školi, dok u područnim školama nije bilo dorasle djece.

Broj upisane djece za novu školsku 2014/2015 godinu nije konačan, a bit će poznat nakon okončanja i u drugom upisnom roku, koji je predviđen za kraj mjeseca avgusta. Prema podacima iz predhodih godina u pomenutom periodu najviše se upiše do desetoro djece. Svi oni će u svoje školske klupe zajedno sa ostalim učenicima osnovnih i srednjih škola sjesti prvog septembara kada bi trebalo da počne nova školska godina.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments