Završen prvi dan 11. memorijalnog turnira “Nedžad Džinić – Nečko”

29. Avgusta 2009.
1 min. za čitanje

Mozgovi1Kasno sinoć završen je prvi takmičarski dan 11. memorijalnog malonogomtnog turnira “Nedžad Džinić – Nečko” koji u spomen nekadašnjem stoperu NK “Radnički” još od 1998. godine, na inicijativu gospodina Mirsada Halilagića, organizuje Sportski savez Općine Lukavac.
Više stotina gledalaca pratilo je dešavanja na sportskom poligonu srednjoškolskog centra u Lukavcu gdje je tokom dana odigrano 11 utakmica. Učešće na turniru uzele su 22 ekipe iz Tuzle, Šićkog Broda, Stanić Rijeke, Mihatovića i Lukavca.

Postignuti su slijedeći rezultati:

Dom Zdravlja – ekipa Nečko Džinić 2:3
15 RVI – Stanić Rijeka 3:1
Zlatni Ljiljani – Mihatovići 3:0
Kule – PC Tuzla 3:0
Šićki Brod – TE Tuzla 1:0
RVI Lukavac – PS Lukavac 0:4
Bingo – Leteći Medvjedi 0:1
Hirurgija – Bulevar 0:3
Šikulje – RAD 0:2
13. Septembar – Radnički 3:3 ( penali 5:3)
Mozgovi – Grbavica 2:4

Kao šlag na uspješnu organizaciju prvog dana turnira došao je susret između veterana, ekipe “Mozgovi” iz Lukavca koja na turniru učestvuje od samog početka i ekipe “Grbavica”. Iako poraženi, “Mozgovi” su sa terena ispraćeni gromoglasnim aplauzom jer su pored organizatora turnira, oni kao ekipa najzaslužniji što sjećanje na Nedžada Džinića ne blijedi. 

 Mozgovi2

Danas od 19.00 sati na rasporedu su utakmice četvrtfinala, polufinala te finalni susret turnira.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sve je ovo super samo bi bilo bolje da ucesce na turniru mogu jos neke ekipe uzeti, ekipe koji cesto igraju po turniru a nije ovo sto ovi godisnje odigraju jer to bi sigurno pridonijelo na kvaliteti….

ovaj turnir je prije svega druzenje Lukavcana i sjecanje na Necka Dzinica..nije toliko takmicarskog duha jer se tu okupe momci koji su poznavali Necka.ja sam za, da se sto vise preferiraju ekipe sa podrucja grada pa nije bitan kvalitet..bitno je da ne bude incidenata a bilo ih je jedne prilike bas kada su doveli nekih KVALITETNIH ekipa sa strane…ruzne i nepozeljne scene a svi koji su bili tu znaju o cemu pricam..grad,turski i pokoja kulturna ekipa sa strane…mislim da su prvih nekoliko turnira bili najbolji i da su se ljudi zabavljali svaki dan i da nije bilo ni jedne nepozeljne situacije.svi ostali su dobro dosli kao gledaoci…ja sam kao i uvijek malo radikalan ali iz opravdanih razloga. FFC-SIOUX-LUKAVAC