Za reprezentaciju iz KBS “ORKKA” Lukavac nastupila 3 takmičara

2 min. za čitanje

orka3

Na ovom izuzetno jakom takmičenju učešće je uzelo ukupno 1600 takmičara iz 14 zemalja i to: Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Rumunije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Turske, Austrije, Grčke, Bugarske, Mađarske i Kipra. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine iz redova kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac nastupila su 3 takmičara i to Čajić Hamza, Đozić Mensur i Muradbašić Haris u pratnji trenera Željka Zombre, koji su ostvarili veliki uspjeh!

U kategoriji dječaci 13 godina -55 KG, 3 mjesto i bronzanu medalju je osvojio Čajić Hamza. Nakon što je u prvom kolu bio slobodan, Čajić je u drugom i trećem kolu ubjedljivim pobjedama nad reprezentativcima Turske i Makedonije stigao do polufinala gdje je zaustavljen od predstavnika Grčke. Nakon toga, u repesažu Hamza je pobjedio drugog predstavnika Turske čime je osvojio 3 mjesto i bronzanu medalju!

U kategoriji dječaci borbe 2002 godište -35 KG, Muradbašić Haris je osvojio solidno 7 mjesto, koji je nakon poraza od reprezentativca Turske, u repasažu trijumfovao nad predstavnikom Bugarske nakon čega je pri vodstvu od 3:1 u zadnjim sekundama meča diskvalifikovan protiv predstavnika Srbije.

Treći naš reprezentativac, Đozić Mensur, je nakon 2 ubjedljive pobjede nad predstavnicima Bugarske i Srbije, u četvrtfinalu pri nerješenom rezultatu 3:3, sumnjivom odlukom sudija izgubio od predstavnika Austrije, čime se plasirao na 7 mjesto u kategoriji kadeti -70 KG.

Želimo istaći da je veliki uspjeh za klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac samo to što je imao 3 svoja predstavnika u reprezentaciji, kada se u obzir uzme činjenica da se za ulazak u reprezentaciju BiH moralo izboriti u konkurenciji od preko 120 klubova koliko broji karate savez Bosne i Hercegovine.

Ovim izuzetno velikim uspjehom na Balkanskom prevenstvu, nastavljen je kontinuitet dobrih rezultata kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac na međunarodnoj sceni!

orka4

(SodaLIVE.ba)

 

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

cestitke trenerima i takmicarima prije svega za ulazak u reprezentaciju samo naprijed orkka