fbpx

Vlada TK: Novogodišnji paketići za najmlađe (FOTO)

1 min. za čitanje

Povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, prigodnim paketićima delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Begom Gutićem, obradovala mališane hospitalizirane na Dječjoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, te štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja i JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla.

Ovom prilikom premijer Gutić i ministri u vladi Tuzlanskog kantona su djeci, te uposlenicima ovih ustanova zaželjeli sretne novogodišnje praznike, brzo ozdravljenje i školski uspjeh u 2018. godini.

„Vlada Kantona ovim nastavlja tradiciju, a to je da za novogodišnje praznike obiđemo ove ustanove gdje su smještena djeca. Ovim gestom i skromnim poklonima želimo im izmamiti osmijeh na lice, da im čestitamo novogodišnje praznike i poželimo sve najbolje” rekao je tokom podjele paketića premijer Kantona Bego Gutić.

Osim premijera današnjem gestu prisustvovali su ministrica pravosuđa i uprave Ivana Kulić, ministar rada, socijalne politike i povratka Zoran Jovanović, ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatan Muratović. Ovogodišnja podjela paketića organizirana je u saradnji sa Dječjim selom mira „Turija”

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sad će i predizborni paketići

Izgleda,si ih dijelio redovno pa znas

Eno lafinaša na slici stao u red da mu ga Bego da paketić. Kaže lafinaš, “Ćika Bego daj mi ga i meni paketić, dao mi ga je i Kuko tvoj bivši jaro pa sam postao nacelnik, joj ćiko sto ja volim kad mi daju paketiće ja to sa svojim drugom Čačkopičem samo primam”.

Kako moze slika bez lafinasa nemoguce

Izgleda da mu je “lafinas” iDol a mozda iGor 😉
Skonto i ovaj da su drustvene mreze njako kul 🙂